Ik ben vrij – rap (Lyric video)

Deze rap is gebaseerd op de volgende bijbeltekst: ‘Dus wanneer de Zoon u vrij zal maken, zult u werkelijk vrij zijn.’ (Johannes 8:36)

Dat deed je voor Mij (Mattheus 25 rap)

Deze rap gaat over de bijbeltekst in Mattheus 25:40 waarin Jezus zegt dat alles wat wij gedaan hebben voor de minst onaanzienlijksten van onze broeders of zusters, we dat voor Jezus gedaan hebben. Ik ben in de drie coupletten in de huid gekropen van een vluchteling, een dakloze vrouw uit India en een bejaarde man in een verzorgingstehuis.

Reckless Love Rap

Het nummer Reckless Love is de hele wereld overgegaan en vele harten geraakt, omdat het zo mooi beschrijft hoe groot de liefde en genade van God is. Om die reden heb ik er een nederlandstalige rap op geschreven. Ik bid dat het je hart zal raken en een nieuwe openbaring mag ontvangen van Gods liefde en genade voor jou!

Houd vol rap

Deze rap heb ik geschreven op een dag dat Mireille een terugval had in haar burn out. Een tegenslag voor haar, maar ook voor mij. Het lied ‘Houd Vol’ van Kees Kraaijenoord was al geruime tijd het lied dat Mireille kracht gaf om door te gaan, en op het moment van haar terugval, kreeg ik inspiratie om een rap te maken op dit nummer!

Break Every Chain Rap

Break Every Chain is een van mijn lievelingsliederen. Waarom? Omdat God kettingen breekt door onze lofprijs en aanbidding en door de naam van Jezus. En dit lied van Tasha Cobbs heeft de krachtige uitwerking van bevrijding in de levens van de mensen die het horen en zingen. Ik heb vaker gesproken en geëindigd met dit lied en dan ontstonden er vaker freestyle raps. Dat bracht me op het idee om er eens voor te gaan zitten en een rap op dit lied te maken.

Besef

Rap geschreven en gedaan ter nagedachtenis van de neef van mijn vrouw die na een kort ziektebed stierf aan kanker. Met dank aan Mellbeats van Hip Hoop.

Dansen en rappen op SBS 6

In mei 2015 mocht ik samen met mijn gezin dansen op TV. Voor de gelegenheid heb ik een rap geschreven die ik samen met mijn zoontje Joshua mocht laten horen!

Freestyle rappen met black gospel zanger Temas Nixon

Ik moest spreken in een dienst in Genk en was niet van plan te rappen, totdat de drummer zei dat hij een beat zou geven en ik een rap moest doen. Ik begon te rappen en uiteindelijk begonnen we heerlijk te freestylen. Hier een impressie.

Het feest!

Tijdens ons Christmas Event heb ik een zelfgeschreven rap gedaan over het feest van Jezus die kwam voor jou en mij!

Ik mis je

Deze rap heb ik geschreven voor iedereen die iemand mist op speciale dagen zoals vandaag. Geïnspireerd door Serghinjo Burnet zijn strijd tegen kanker die hij helaas verloren heeft en zijn familie en vrienden die hem nog iedere dag missen.

Rappen op 3fm TV als rappende dominee

Tijdens Serious Request Heerlen 2015 werd ik geïnterviewd door Radio 3fm in de Pop Up kerk. Ze waren nieuwsgierig naar de rappende dominee en voor de gelegenheid mocht ik een stukje rappen. De beat van Coolio is er natuurlijk later onder gezet. Ik vind het een leuk item geworden.

Running

Tijdens onze paasdienst in discotheek de Kingdom Club het ik een rap gedaan op het nummer van Hillsong: running!